Chán Sulejmán a víla Fatmé

Chán Sulejmán a víla Fatmé

21.9. 13:05
ČT1
60 minut
1985
Československo Pohádka

Pohádkový příběh o trpělivé síle lásky a čarodějných nástrahách. Chán Sulejmán, hrdý panovník a lovec, se na toulce lesem setká s lesní vílou Fatmé. Na první pohled se do ní zamiluje a požádá ji ihned o ruku. Víla však takový spěch nevidí ráda, cit musí uzrát. A tak si dá podmínku: svatba bude, až vykvete semínko svatební květiny, kterou musí chán zasadit. Na krásnou vílu Fatmé a její štěstí žárlí zlá čarodějnice, která hodlá chánovi podstrčit svou dceru. Naštěstí chán kouzla a šalby prohlédne, Fatmé mu odpustí i tu jeho zbrklost a netrpělivost, a tak se nakonec bude konat i ta odložená svatba.(oficiální text distributora)

Více informací
Nahrát

Podobné tituly

Saxána a Lexikon kouzel
Ideál septimy (čb)
Smrt černého krále

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
1985
Československo Pohádka

Pohádkový příběh o trpělivé síle lásky a čarodějných nástrahách.

Chán Sulejmán, hrdý panovník a lovec, se na toulce lesem setká s lesní vílou Fatmé. Na první pohled se do ní zamiluje a požádá ji ihned o ruku. Víla však takový spěch nevidí ráda, cit musí uzrát. A tak si dá podmínku: svatba bude, až vykvete semínko svatební květiny, kterou musí chán zasadit. Na krásnou vílu Fatmé a její štěstí žárlí zlá čarodějnice, která hodlá chánovi podstrčit svou dceru. Naštěstí chán kouzla a šalby prohlédne, Fatmé mu odpustí i tu jeho zbrklost a netrpělivost, a tak se nakonec bude konat i ta odložená svatba.(oficiální text distributora)

Tvůrci

Vadim Petrov, Květa Kuršová, F. Němec, Věra Jordánová

Hrají

Jiří Bartoška, Zora Jandová, Milena Steinmasslová, Milan Mach, Karel Sekera, Libuše Geprtová, Jiří Novotný, Petr Svárovský, Jaroslav Vidlář, Jana Prachařová, Jiří Zahajský, Oldřich Vlach